Engtex expanderar och vi har ett flertal lediga tjänster

Engtex AB utvecklar och tillverkar sedan många år tekniska textilier i Sverige. Omsättningen uppgår till ca 220 MSEK med en exportandel på ca 90 % och försäljningsvolymen uppgår till ca 4 000 ton. Engtex ligger i Ulricehamn. Verksamheten har idag ca 75 anställda. Engtex har de senaste åren haft en mycket positiv utveckling, vilket möjliggjort omfattande satsningar på utrustning och kompetens. Våra kunder representerar ett brett spektrum av industrier över hela världen.

Nedan ser du de tjänster vi har utlysta för tillfället. Alla kontaktuppgifter för att skicka in din ansökan hittar du nedanför.

Ansök snarast, dock senast 2021-12-20. Urval sker löpande av dessa tjänster. Tjänsterna är samtliga på 100% och tillträds snarast enligt överenskommelse.

För samtliga tjänster erbjuds förmånliga villkor såsom t ex vinstdelning 

Frågor och ansökan skickas till Malin Andén, mail: malin.anden@engtex.se tel: 070-3343997

Lagerchef

Ansvarsområde

I tjänsten som lagerchef på Engtex ansvarar du för försörjningskedjan av råmaterial från våra leverantörer till produktion och därefter färdiga produkter från produktion ut till våra kunder.

Lagerchefen ansvarar för den daglig styrningen i nära samarbete med inköps-, kundorder-, produktions-, planeringsprocesserna och lagermedarbetarna.

I tjänsten ingår att säkerställa en kostnadseffektiv lagerverksamhet för råmaterial och färdigvaror. Rapportering sker till produktionschef.

Egenskaper

Engtex står inför en expansiv resa så viktiga egenskaper är att vara driven, ordningsam, strukturerad, positiv. Du bör ha en förmåga att se förbättringsmöjligheter och aktivt utveckla organisationen.

Ditt ledarskap ska bidra till att skapa lagarbete tillsammans med dina medarbetare.

Bakgrund

Högskoleutbildning eller dokumenterad vana från likvärdig tjänst är ett krav.
Att ha erfarenhet från Monitor som affärsdatasystem är meriterande.
Tjänsten är tillsvidare, heltid och med tillträde enligt överenskommelse.

Lagermedarbetare

Arbetsuppgifter

  • Arbeta med utleveranser, bestående av orderplock och packning av gods
  • Lossning och lastning av bilar
  • Inleverans av varor, avrapportering till inköp.
  • Arbeta med att lager optimeras på bästa sätt.
  • Materialförsörjning till samtliga avdelningar
  • Spillhantering från samtliga avdelningar

Tjänsten är dagtid men viss förskjutning av arbetstiden kan förekomma.

Bakgrund

Det är meriterande att ha erfarenhet från motsvarande arbetsuppgifter, samt innehav av truckkort. Du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Maskinoperatörer

Vi söker ett antal medarbetare till vår produktion.

Arbetsuppgifter

Varpare

Arbetet som varpare består av att varpa upp bommar till stickeriet. Det sker enlighet med instruktion, att hänga garn i varpstället och därefter övervaka körningen.

Stickare

Arbetet som stickare består av att övervaka maskinparken genom att kontrollera samtliga kvalitetsparametrar enligt instruktioner och fylla på ingående material tillsammans med övriga i teamet.

Beredningsmaskinsförare

Arbetet som beredningsmaskinförare består av uppstart, byte av ingående material samt övervaka körningen enligt instruktion.

Förekommande arbetstider är tvåskift, nattskift eller eventuellt kommande helgskift.

Bakgrund

Önskvärt är att du har vana som maskinoperatör från industriellt arbete, gärna textil-, alternativt övrig processindustri.
Meriterande är 3-årig praktisk gymnasieutbildning, truckkort och traverskort.

Du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Du skall som person vara strukturerad och noggrann i ditt arbete. Då du kommer att arbeta i ett team med övrig produktionspersonal värdesätter vi att du är flexibel och trivs med teamarbete.

Ansökning

Ansök snarast, dock senast 2021-12-20. Urval sker löpande av dessa tjänster. Tjänsterna är samtliga på 100% och tillträds snarast enligt överenskommelse.

För samtliga tjänster erbjuds förmånliga villkor såsom t ex vinstdelning 

Frågor och ansökan skickas till Malin Andén, mail: malin.anden@engtex.se tel: 070-3343997